Tefsir Çalışmasının Mukaddime Duasından Bir Bölüm

Allah’ım! Yüce Mevlâm!

Sen “Rahmân”, Sen “Rahîm”sin; Sen Raûf, Sen Gâfûr, Sen Latîf, Sen Alîm’sin. Kişiyle kalbi arasına giren “Sen”sin. Kalpleri hâlden hâle dönüştüren “Sen”sin. Sen evvel, Sen âhir, Sen zâhir, Sen bâtınsın. İçimizi dışımızı, sinemizde neler sakladığımızı bilen Sen’sin. 

Bu mümin kulunun, sana güvenip sana sığınan bu aciz kulunun niyetini de en iyi bilen yine Sen’sin. Ben aklı ve idraki sınırlı bir kul olarak hem çok değerli, hem çok meşakkatli ve hem de mükellefiyeti çok ağır olan bu tefsir çalışmasının altına halis bir niyetle girdim; belki birçok ayetin tefsirinde yanlış şeyler söyleyebilirim, hatta haddimi aşan şeyler de yazmış olabilirim; ama bunların hiçbirini kasd-ı mahsusla yapmadığımı ve yapmayacağımı en iyi bilen elbette “Sen”sin. 

Her insanoğlu gibi ben de hata ve nisyanla malul bir beşerim. Hatalarım ve kusurlarımdan dolayı affını dilerim. Bu dünyaya yapayalnız gelmemizi ve buradan göçüp giderken de yapayalnız gitmemizi takdir eden Sen’sin. Bizim malikimiz, sahibimiz, velimiz, vekilimiz de Sen’sin. Sen Ğanî ben fakirim, Sen Kadîr ben âcizim. Engin rahmet ve merhametine sığınan bu âciz kulunu af ve merhametine gark etmeni istirham ederim; Sen’den merhamet ve şefkat dilerim.

Bizim mevlâmız Sen’sin. Senden başka sığınacak kapımız yok, bilirim. Beni dünyaya getiren, büyüten, yetiştiren ve senin kelamına hizmet etmem için adeta didinen anne ve babamı da hesap gününde “Sen”in huzuruna çıktıklarında mahcup etmemeni; bana, anne-babama, tüm mümin kardeşlerime ve hatta insanlığa hizmet için çalışmış ama bir şekilde hidayetle buluşamamış diğer bütün kullarına da af ve mağfiretinle muamele etmeni niyaz ederim.

Rabbim! Benim bu kusurlu küsurlu çalışmamı dergâh-ı izzetinde makbul ve sa’y-i meşkûr eyle; günahlarımı affeyle… Allâhümme’stur uyûbenâ, vağfir zünûbenâ, vahfez îmânenâ ve nevvir kulûbena ve tahhir annâ seyyiâtinâ… istecib duâenâ yâ rabbe’l-âlemîn.

Mustafa Öztürk - 13 Ağustos 2018

13 yorum:

  1. Dua,nın güzelliğine bakarmısınız.amiiin

    YanıtlaSil
  2. Allah senden bu halis duygularından razı olsun hocam. Allah emeklerinin karşılığını mutlaka verecektir. Esselam-ü aleyküm.

    YanıtlaSil
  3. Adam arayan bir adam13 Ağustos 2018 09:36

    Hocam, 1985 Ankara İlahiyat mezunu bir okuyucunuz olarak, size sağlık sıhhat; girişmiş olduğunuz işi bitirmeniz için, Rabbimden sizlere güç kuvvet vermesini niyaz ederim.
    İnanın çok hoş bir dua olmuş. Siz güzel bir insansınız. Rabbim de sizi güzelliklerinden mahrum etmesin. Biraz bencilce olacak ama size doğruyu söyleyeceğim: Tefsirinizi bitirmeniz için Allah'a dua ediyorum, ya yarım kalırsa diye korkuyorum. Yıllarca Kur'an ile irtibatını koparmamış biri olarak, hep dikkatli yaklaştım yorumlarınıza, elhamdülillah asla taalluk eden bir çelişki, bir hata bulamadım. Allah sizden razı olsun ve duanıza amin, amin, amin.

    YanıtlaSil
  4. Rabbim muvaffak eylesin sayın hocam. İstifade edeni çok olsun, hayırlara vesile olsun...sabırsızlıkla çıkmasını bekliyoruz. okuyup da istifade etmeyi cümlemize Yüce Mevla nasip etsin inşallah...
    Rabbim bu hayırlı hizmetinizi tamamlamayı nasip etsin, dualarımız sizinle, hayırlı ve bereketli bir ömür nasip etsin Yüce Mevlam...

    YanıtlaSil
  5. Allah razı olsun, hayırlı bereketli eylesin inşallah...Tamamlamayı nasip etsin inşallah... rabbim şifa versin hocam

    YanıtlaSil
  6. Amîn bi-seyyidil mürselîn
    Allah cc makbûl eylesin ,cennet azığınız olsun,hiç kimseyi yalnız bırakmayan ve terketmeyen Rabbimiz meal -tefsirinizi okuyanların hidayetine ve iman gürlüğüne vesile kılsın(amin)

    YanıtlaSil
  7. Rabbim yar ve yardımcınız olsun

    YanıtlaSil
  8. emeğinize, aklınıza sağlık mustafa bey

    YanıtlaSil
  9. Amin insallah duanizi paylasmamiza izniniz olur mu

    YanıtlaSil
  10. Duanıza binlerce "amin" sayin hocam. Rabbim size saglik sihhat versin. Aşkınızı ve şevkinizi artırsın ki Müslüman topluma faydalı olacak bu eser vucûd bulsun. Bize de okuyup istifade etmek nasip olsun inşallah.

    YanıtlaSil
  11. Hocam inşallah tamamlarsınız tüm ciltleri, Allah şevkinizi ilminizi arttırsın

    YanıtlaSil