Kitap | Kur'an'ı Kerim Meali

Bize göre yorumdan arındırılmış bir Kur'an çevirisi imkân dâhilinde değildir. Bu yüzdendir ki meal çalışmamızda Kur'an'da "ne dendiği"nden (lafız ve mantûk) ziyade "ne denmek istendiği"ni (mana ve mefhum) aktarmaya çalıştık. Dolayısıyla kaynak metinden ziyade amaç metne yönelen işlevselci çeviri kuramından hareketle anlam merkezli tercüme (tefsirî tercüme) tekniğini esas aldık. Ancak bu noktada kişisel kanaatimize veya modern zamanlarda yaygın ve yerleşik kabul gören anlayışlara itibar etmek yerine Kur'an'ın vahyedildiği döneme oldukça yakın zamanlara tanıklık eden müfessirlerin görüşlerine mutlak önem ve öncelik atfettik.

Sipariş Seçenekleri:
kitapyurdu
babil.com
idefix

12 yorum:

  1. denge yayınlarından çıkanla ankaradan çıkan meal arasında eklemeler ve değiştirmeler varmı

    YanıtlaSil
  2. Bu mealin internetten yayını niçin yapılmıyor? PDF olarak da indirmek mümkün olabilse iyi olmaz mı? Okumak, faydalanmak, ilim ve akademik çalışma yapmak için dijital veriler çok önemli. Buna uygun bir yayın haline getirilse Mustafa Öztürk hocanın ecri daha da artacaktır inşallah. Selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani öyle bir internet ortamından saklanıyor ki meal, parayla almaya mecbur bırakılıyor. Mustafa Öztürk hocanın emeğine saygı duyuyorum ama Allah rızası için şu meali açıkça paylaşın ki insanlar nasiplensin. Rızkı Allah verir onu dert etmeyin hocam

      Sil
    2. Bu olay sanırım hocadan çıkmış, olay yayınevinde bitiyor. Ankara okuluna da bunu instagram üzerinden sorduğumda, ""maalesef dijital ortama aktarılması veya android hale getirilmesi mümkün değil" dediler. Viyana kapıları gibi kapatmışlar mübarek.

      Sil
    3. BEN DE ARAYIP DURDUM BELLİ ZAMAN ARALIKLARI İLE. HA YÜKLENDİ HA YÜKLENECEK DİYE. HALA ÜMİDİM VAR.

      Sil
  3. ankara okulu baskısının "sunuş" kısmını incelediğimde, sıkça gelen tepkiler üzerine bazı kalıpların değiştiği yazıyordu.

    YanıtlaSil
  4. Bu meal ne kadar orjinal? yani %kaçı öztürke ait? zira başka bir mealden ciddi intihaller içerdiği söyleniyor da..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayıp degil mi kardeşim , emin bile değilsiniz . okumamışsınız meali,söyleniyor da diyerek hocaya iftira atıryorsunuz . çok yazık be

      Sil
  5. https://marmara.academia.edu/MustafaOzturk/Books

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Allah razı olsun...

      Sil
    2. burada mealin pdf yok varsada kaldırılmış. dpwnload edince sadece kapak resmi geliyor

      Sil
    3. Bu linkte sadece kapak resimleri iniyor.

      Sil